На 21 август едно писмо бе споделено в много габровски групи. Това е благодарственото писмо на г-н Бончо Бонев, в което изразява благодарността си за получената помощ, която му оказват момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Вижте писмото, което стопли сърцата ни и е поредното доказателство, че сме по правилния път!

„Казвам се Бончо Стефанов Бонев, живея на „Дебел дял“ 8 в Габрово и съм баща на Стефан – момчето в будна кома от почти 4 години.

Изказвам своята най-дълбока благодарност към Илко Бояджиев, създателят на Терапевтичен център „Свети Илия“ в града ни, и към Ники Манчев – член на същия център.

Пиша тези редове в опит да изразя хубавото, което донесоха в дома ми и в сърцето ми момчетата от „Свети Илия“.

Когато си в затруднение, в изпитание, светът изглежда различно. Все по-често те спрохождат мисли от сорта: „няма смисъл, няма изход, няма помощ“. Но ако имаш късмет, отнякъде идват добри хора, Човеци, които ти връщат куража. Такива Човеци са Илко Бояджиев и Ники Манчев. Те са организаторите и изпълнителите на ежегодната акция по прибиране и подреждане на дървата ми за огрев. Постоянните грижи по моето момче Стефан не ми позволяват да върша своевременно куп неща по дома и двора. А и на моята възраст, да се справиш и с 5 кубиката дърва, си е невъзможна мисия. За трети път, в рамките на 2 години, доброволците от центъра „Свети Илия“ се пребориха с тази трудоемка задача.

На 16-ти август тази година Илко Бояджиев и Ники Манчев, с присъщата им сръчност, трудолюбие и бързина, пренесоха в рамките на няколко часа внушителната камара от 5 кубика дърва, струпани пред вратите на двора ми. Скромни и отзивчиви, тръгнаха си така бърже, както и дойдоха, не приеха почерпка. Момчетата от Центъра действително работят безвъзмездно.

Мили хора, вие не приехте да ви се отблагодаря по някакъв материален начин, но знайте че имате трайно място в сърцето и ума ми. Няма да забравя труда ви, с който направихте моя живот по-лек! Вие сте чест за нашия град! Гордея се, че ви познавам, радвам се, че ви има!

Бъдете здрави и нека всяко ваше начинание да бъде увенчано с успех, а Животът да ви се отплаща стократно за добрините, които правите на хората в нужда!
На Илко Бояджиев – основателят на Терапевтичния център „Свети Илия“ пожелавам успех, сила и вдъхновение в реализацията на високо благородната мисия, която следва в живота си!

С уважение: Бончо Ст. Бонев“