С огромни радост и и благодарност можем да обявим едно изключително важно за нас събитие! На 14.6.2024 г. в зала „Възраждане“ гр. Габрово ще се състои ПРЕМИЕРАТА на документалния филм „ЧИСТОТА ИЛИ СМЪРТ“ с автор Даниел Ненов. Началото е 19 ч.; вход 10 лв. /с кауза/.

Филмът проследява процеса по възстановяване на няколко човека в терапевтичен център “Свети Илия”, гр. Габрово и паралелно с това разказва тяхната лична история за пътя им до там и опита им със зависимостите.
За първи път в България се показват процесите на възстановяване и живота на хората там.
Филмът показва как изглежда една такава общност отвътре. Кои и какви са хората там, каква е структурата на ежедневието, как хората, които се възстановяват стигат до решението да постъпят в такова място.
От автора: Главното послание, което бих искал хората да си вземат от този филм е, че зависимостта не е слабост на характера или липса на воля, а хронична болест, която има своите характерни особености и като всяка такава има нужда от лечение и подкрепа. Човек може да е зависим както към субстанции, така и към хора, предмети и настроения

Трейлъра на филма е наличен през QR кода или на линк: https://drive.google.com/…/1B9E4F-miXhLRSgo…/view…